03 martie 2016, 15:19 Sănătate views 4326
Vaccinul care ar putea revoluţiona lumea medicală
03 martie 2016, 15:19 Sănătate views 4326

Vaccinul care ar putea revoluţiona lumea medicală

Vaccinul atacă doar acea porţiune din celulele canceroase care se multiplică constant. După ce serul este administrat, sistemul imunitar al bolnavului este ajutat să producă anticorpi care atacă doar celulele canceroase, lăsând intacte celulele normale şi sănătoase, susţin medicii britanici. Până acum, în programul de testare a vaccinului, s-au înscris 30 de voluntari, printre care şi Kelly Potter, scrie theindependent.co.uk.

Tânăra de 35 de ani a primit anul trecut o veste cumplită: a fost diagnosticată cu cancer cervical în stare avansată. Femeia, însă, nu şi-a pierdut speranţa şi a mărturisit că, de când s-a înscris în program, viaţa ei s-a schimbat în bine, scrie The Independent. Până acum, medicii i-au administrat o doză de vaccin, dar urmează alte şapte.

Pe lângă vaccinuri, voluntarii primesc şi doze mici de medicamente folosite în chimioterapie pentru o mai bună reacţie a sistemului imunitar faţă de tumori.

Cercetătorii de la Centrul Saint Thomas din Londra au îndemnat la calm pentru a vedea dacă acest vaccin este cu adevărat eficient.

Sursa: www.realitatea.net

Cuvinte cheie:

medicina , cancer , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1309 locuitori

Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.