20 iunie 2016, 15:30 Sănătate views 5139
Recomandări pentru zilele cu caniculă
20 iunie 2016, 15:30 Sănătate views 5139

Recomandări pentru zilele cu caniculă

În timpul caniculei oamenilor li se recomandă să consume cel puţin 2 litri de lichide, să îmbrace haine din fibre naturale şi de culori deschise, dar şi să evite expunerea la soare şi eforturile fizice. Recomandările au fost făcute de către Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei sănătate a capitalei, la şedinţa de luni, 20 iunie, de la Primărie.

Mihai Moldovanu a comunicat că reprezentanţii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor trebuie, pe timp de caniculă, să verifice foarte atent condiţiile de comercializare a produselor alimentare. Totodată, întreprinderea „Apă-Canal Chişinău" a primit însărcinarea să asigure cu apă parcurile publice. Întreprinderea „Spaţii verzi" va trebui să monitorizeze activitatea echipelor de salvamari din zonele de agrement şi în special pe plaja de la Vadul lui Vodă.

Şeful de la sănătate a mai comunicat că sunt deschise posturi de triaj în toate centrele medicilor de familie. Acestea sunt asigurate cu apă potabilă şi medicamente. Împreună cu reprezentanţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale s-a decis plasarea în 5 locuri din capitală a corturilor de reabilitare pe timp de caniculă. Dar se discută şi necesitatea de a instala corturi şi în alte locuri aglomerate.

Avertizare cod galben de caniculă a fost emisă pînă joi, 23 iunie. În această perioadă temperaturile vor ajunge pînă la +38 de grade Celsius. Precipitaţii sunt prognozate către sfârşitul săptămânii curente.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

canicula , recomandari , vremea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1794
Populația:
1300 locuitori

Cobasna este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cobasna și Suhaia Rîbnița. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîbnița și la 124 km de Chișinău. Populaţia satului Cobasna alcătuia 1300 de cetăţeni în anul 2011. Satul Cobasna a fost menționat documentar în anul 1794.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.