02 martie 2017, 09:30 Sănătate views 2576
800 de persoane au donat sînge
02 martie 2017, 09:30 Sănătate views 2576

800 de persoane au donat sînge

Circa 800 de persoane, precum şi conducerea Ministerului Sănătății, au donat sînge în cadrul Campaniei naționale „Donează sînge – Dăruieşte viață".

Acțiunea a fost organizată de Ministerul Sănătății, Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui şi Uniunea Națională a Studenților şi Tineretului din R. Moldova.

Ministrul Sănătăţii, Ruxanda Glavan, a specificat că țara noastră dispune de produse sangvine în cantități suficiente datorită donatorilor voluntari, numărul cărora creşte în fiecare an. „Mulţumim tuturor donatorilor pentru solidaritate, pentru implicarea în campania națională de donare a sîngelui. Viața este imprevizibilă şi nu putem estima ce ni se poate întîmpla. Dar această solidaritate salvează vieți, aşa cum s-a întîmplat în cazul incendiului de la clubul „Colectiv" din Bucureşti sau a deflagrației din Piața Centrală din capitală. Am reuşit să asigurăm toți pacienții cu produsele sangvine necesare, rapid şi în cantități suficiente. Să de-a Dumnezeu să nu se repete asemenea tragedii, dar noi trebuie să fim pregătiți să facem față situațiilor dificile, care pun în pericol sănătatea şi viața pacienților", a menționat Ruxanda Glavan.

La rîndul său, viceministrul Sănătății, Oleg Creciun, a afirmat că donarea sîngelui reprezintă o datorie civică. „Este necesar să fim solidari cu cei aflați în situații dificile. Mă bucur că tot mai multe persoane donează voluntar sînge. Le mulțumesc din suflet pentru solidaritate, deoarece datorită lor, medicii pot să salveze sute de vieți", a spus Oleg Creciun.

Totodată, în cadrul Campaniei naționale „Donează sînge – Dăruieşte viață", Ministerul Sănătății a oferit diplome pentru cei mai fideli donatori.

Rata donărilor de sînge voluntare a fost în 2005 de doar 11%. Anul trecut, acest indicator a depășit 80%.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

donarea sîngelui , sanatate , campania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
3279 locuitori

Dobrogea este un sat din cadrul oraşului Sîngera, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 24 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3279 locuitori. Satul Dobrogea a fost înființat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.