22 septembrie 2017, 15:03 Sănătate views 4225
CNAM le aminteşte elevilor şi studenţilor despre procedura de înregistrare la medic
22 septembrie 2017, 15:03 Sănătate views 4225

CNAM le aminteşte elevilor şi studenţilor despre procedura de înregistrare la medic

Pe perioada studiilor, elevii şi studenţii se pot înregistra pe lista unui medic de familie din cadrul instituţiilor medico-sanitare primare din apropierea instituţiilor de învăţămînt în care îşi fac studiile, informează Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM). Pentru acesta, ei trebuie să respecte cîţiva paşi.

Astfel, pentru înregistrarea la medicul de familie sau schimbarea acestuia, este necesară completarea şi depunerea cererii de înregistrare. În cazul elevilor cu vîrsta de pînă la 18 ani, cererea este completată de reprezentantul legal al elevului. Studenţii şi elevii cu vîrsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales.

Dacă elevul îşi face studiile în cadrul unei instituţii de învăţămînt primar sau gimnazial din altă localitate, dar revine zilnic la locul de trai, cererea trebuie să fie depusă la medicul de familie care deserveşte familia acestuia, conform locului de trai.

În cazul în care elevul învaţă la o instituţie de învăţămînt primar sau gimnazial din altă localitate şi nu revine zilnic la locul de trai, cererea poate fi depusă la medicul de familie care deserveşte teritoriul unde copilul îşi are locul de trai permanent sau temporar (cămin, gazdă).

La schimbarea medicului de familie într-o altă instituţie medicală, solicitanţii trebuie să depună personal cererea semnată de medicul ales la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

elevi , studenţi , înregistrare , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1777
Populația:
2843 locuitori

Drochia este un sat şi comună din raionul Drochia. Drochia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 192 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2843 de oameni. Satul Drochia a fost menționat documentar în anul 1777.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.