27 septembrie 2017, 12:45 Sănătate views 3157
Peste 120 de medicamente vor apărea în farmacii
27 septembrie 2017, 12:45 Sănătate views 3157

Peste 120 de medicamente vor apărea în farmacii

Peste 120 de medicamente noi vor fi comercializate în farmaciile din țară. Acestea au fost autorizate în luna august de către Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM).

Serviciul de presă al AMDM a comunicat astăzi că medicamentele, care au fost autorizate pentru prima dată pe piața țării noastre, sunt destinate bolnavilor cu insuficienţă cardiacă, scleroză multiplă, tratarea bolilor cavităţii nazale şi infecţiilor căilor respiratorii etc.

AMDM a înregistrat şi prețurile noi de producător pentru 251 produse. În medie, în monedă naţională, acestea sunt cu aproape 11% mai mici faţă de cele existente până acum în Catalogul național de prețuri de producător la medicamente. Potrivit legislaţiei în vigoare, preţurile de producător sunt valabile în decurs de un an, după care urmează a fi reevaluate.

Totodată, în luna august au fost acordate 220 de autorizații pentru importul medicamentelor. În aceeași perioadă, Laboratorul pentru controlul calităţii medicamentelor al AMDM a verificat peste 2700 de loturi cu preparate farmaceutice, toate fiind recunoscute de calitate, eficiente şi inofensive.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

medicamente , farmacii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1901
Populația:
320 locuitori

Stîrcea este un sat din cadrul oraşului Glodeni, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Glodeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 320 locuitori. Satul Stîrcea a fost înființat în anul 1901.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.