21 noiembrie 2017, 17:31 Sănătate views 51253
O secție de endocrinologie a fost inaugurată la Institutul Mamei și Copilului
21 noiembrie 2017, 17:31 Sănătate views 51253

O secție de endocrinologie a fost inaugurată la Institutul Mamei și Copilului

O secție de endocrinologie a fost inaugurată astăzi la Institutul Mamei și Copilului din capitală. Aceasta a fost renovată cu suportul Guvernului României.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a specificat că banii din cadrul acestui proiect au fost utilizați în mod corespunzător. „Sîntem foarte mulțumiți de ce am văzut aici. Bucuria acestui proiect trebuie citită atît pe fețele celor care lucrează aici, cât și ale copiilor care se tratează în cadrul secției. Vrem ca să existe condiții europene pentru toți copiii din țară, astfel vom continua pe aceeași linie și vom urmări pas cu pas evoluția rezultatelor proiectelor la care ne-am angajat. Mă bucur că de toate aceste proiecte vor beneficia anume cetățenii Republicii Moldova", a declarat Daniel Ioniță.

La rândul său, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a menționat că acest proiect este foarte important pentru sistemul de sănătate din țară.

„Este unica secție care tratează peste 10 600 de copii ce au patologii endocrinologice. Este o secție renovată modern și cu condiții foarte bune de întreținere a copilașilor. Vom continua modernizarea spitalelor pentru că sîntem ferm convinși că dotarea cu utilaje tehnice și condițiile medico-sanitare publice influențează starea de sănătate a populației din Republica Moldova. Totodată, aceste lucruri le vom realiza în colaborare cu partenerii noștri externi", a spus Grigoraș.

Prezentul proiect are o valoare de 2,1 milioane de lei, inclusiv 550 000 de lei pentru mobilierul secției.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

spital , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769–1774
Populația:
1213 locuitori

Popencu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirov, Vladimirovca, Popencu și Zăzuleni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 91 km de Chișinău. Populaţia satului Popencu alcătuia 1213 oameni în anul 2012. Satul Popencu a fost menționat documentar între anii 1769 – 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.