04 martie 2018, 14:30 Sănătate views 11918
Revoluție în domeniul medicinei! Cancerul poate fi tratat
04 martie 2018, 14:30 Sănătate views 11918

Revoluție în domeniul medicinei! Cancerul poate fi tratat

Un studiu recent al cercetătorilor de la Washington University School of Medicine din St. Louis a demonstrat că atunci cînd ţesutul răspunde la anumite tipuri de afecţiuni, celulele mature par să întinerească şi să înceapă să se dividă rapid, creînd scenarii care pot duce la apariţia cancerului.

Celulele mai bătrîne pot fi periculoase pentru că pot reveni la comportamentul de celulă stem, avînd potenţialul de mutaţii genetice cauzatoare de cancer pe care l-au adunat pe durata vieţii lor, scrie Futurity.

Totuşi, pentru că celulele mature din stomac, pancreas, ficat şi rinichi activează aceleaşi gene şi trec prin acelaşi proces atunci cînd încep să se dividă din nou, descoperirile pot însemna că iniţierea cancerului este mult mai similară în diferite organe decît se credea anterior.

„S-a aflat că acestea sînt diferite de la un organ la altul şi de la persoană la persoană. Dar dacă, aşa cum sugerează acest studiu, modul în care celulele încep să se înmulţască din nou este similar indiferent de organ, ne putem imagina terapii care interferează cu iniţierea cancerului într-un fel mai general, indiferent de locul în care apare acest cancer", a declarat Jason C. Mills, autorul studiului.

Sursa: mediafax.ro

Cuvinte cheie:

medicina , cancer , sanatate

Comentarii

 (1)
  • #1 roman Răspunde Citează selecţia
    А че, нормально.. -дал вечером задачу подчинить зубы, утром проснулся и все окей..<br>
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.