29 iunie 2018, 10:35 Sănătate views 12155
Un nou tratament şi-a dovedit eficienţa în distrugerea tumorilor pe creier
29 iunie 2018, 10:35 Sănătate views 12155

Un nou tratament şi-a dovedit eficienţa în distrugerea tumorilor pe creier

Un nou studiu al savanţilor de la VCU Massey Cancer Center din SUA a arătat că un medicament experimental cunoscut ca AZ32 duce la o sensibilizare selectivă a tumorilor pe creier, la radiaţie şi creşte semnificativ şansele de supravieţuire ale şoarecilor folosiţi în experimente care aveau glioblastomă, cea mai comună şi letală formă de cancer la oameni.

Publicat în jurnalul Molecular Cancer Therapeutics, studiul vine ca o completare la cercetarea autorului principal Kristoffer Valerie şi deschide drumul către faza întîi a testelor clinice, unde se va folosi o substanţă mai eficientă, AZ1390, în combinaţie cu terapia cu raze X pentru tratarea cancerului pe creier. Un studiu însoţitor despre AZ1390 a fost publicat recent în Science Advances.

„Studiul nostru este primul care arată că un inhibitor precum AZ32 poate fi administrat pe cale orală şi poate pătrunde prin bariera sînge-creier şi care poate crea sensibilitate la radiaţii în celulele canceroase", a precizat Valerie.

Studiul a stabilit baza pentru faza întîi a testelor clinice conduse de AstraZeneca, ce va testa AZ1390 în combinaţie cu terapia cu radiaţie pentru tratarea tumorilor pe creier. Va stabili siguranţa şi tolerabilitatea la creşterea dozelor de AZ1390, în combinaţie cu diferitele terapii cu raze pentru tumori, scrie Medical Xpress.

Sursa: descopera.ro

Cuvinte cheie:

creier , tratament , sanatate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1896
Populația:
155 locuitori

Marchet este un sat din cadrul comunei Pogăneşti, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 56 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 155 de oameni. Satul Marchet a fost menționat documentar în anul 1896.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.