16 martie 2021, 15:45 Sănătate views 4096
Patru medici au fost confirmați pozitiv la COVID-19, imediat după vaccinare
16 martie 2021, 15:45 Sănătate views 4096

Patru medici au fost confirmați pozitiv la COVID-19, imediat după vaccinare

Patru medici din R. Moldova au fost testați pozitiv la noul coronavirus, la cîteva zile după ce au fost imunizați. Specialiștii spun că acest lucru s-a întîmplat, pentru că lucrătorii medicali în cauză se aflau în perioada de incubație le momentul vaccinării.

Responsabilii din domeniul Sănătății au menționat că în perioada imediată de după vaccinare, persoanele rămîn la fel de vulnerabile în fața virusului, scrie noi.md.

„Toate vaccinele care sînt administrate nu conțin virus, nu induc boala, nu declanșează boala odată ce pacientul a fost vaccinat. Și în perioada postvaccinală trebuie să respectăm toate măsurile de protecție, noi după prima injecție nu sîntem protejați împotriva virusului și nici chiar după a doua”, a declarat Ninel Revenco, coordonatorul campaniei de vaccinare.

 În acest context, specialiștii îndeamnă populația să respecte în continuare regulile de aur, dîndu-ne de înțeles că COVID-19 nu va dispărea foarte curînd.

„Infecția este, ea nu va dispărea nici pe parcursul următorului an. Și acest licăr cum este vaccinarea și vaccinarea în masă este foarte importantă pntru a stopa răspîndirea infecției și pentru a proteja oamenii. În perioada de după vaccinare sîntem la fel în risc pentru a face boala”, a adăugat Ninel Revenco.

Pînă la ora actuală, 205 324 de moldoveni s-au infectat cu noul coronavirus, dintre aceștia 4369 pierzînd lupta pentru viață.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , coronavirus , medic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
345 locuitori

Rassvet este un sat din cadrul oraşului Bucovăţ, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Strășeni și la 41 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de locuitori. Satul Rassvet a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.