19 martie 2021, 15:00 Sănătate views 2464
Ciocoi spune cînd va începe imunizarea cu vaccinul Pfizer în Moldova
19 martie 2021, 15:00 Sănătate views 2464

Ciocoi spune cînd va începe imunizarea cu vaccinul Pfizer în Moldova

De mîine Ministerul Sănătății poate să înceapă vaccinarea cu dozele de vaccin Pfizer care au ajuns astăzi în Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), transmite noi.md.

În cadrul unei conferințe de presă la Guvern, Aureliu Ciocoi a spus că țara noastră este în așteptarea unui nou lot de vaccinuri din România.

 Astazi, în Republica Moldova a ajuns cel de-al doilea lot de vaccinuri anti-COVID-19 oferit cu titlu gratuit pentru țara noastră prin intermediul platformei internaționale de solidaritate COVAX, instituită de către Organizația Mondială a Sănătății.

Avionul care transporta dozele de vaccin a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Amintim că țara noastră a recepționat primul lot de vaccin împotriva COVID-19 la sfîrșitul lunii februarie. Este vorba de peste 21.000 de doze de vaccin AstraZeneca donate de Guvernul Romîniei. Un al doilea lot de vaccin anti-COVID-19 a fost oferit Republicii Moldova prin intermediul Platformei COVAX. Este vorba despre 14.600 de doze de vaccin AstraZeneca.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vaccin , Moldova , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1575 locuitori

Rădulenii Vechi este un sat şi comună din raionul Floreşti. Rădulenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Florești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1575 de oameni. Satul Rădulenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.