20 iulie 2015, 11:05 Sănătate views 13155
20 iulie 2015, 11:05 Sănătate views 13155

Cîte fructe trebuie să mîncâm pentru a preveni apariţia cancerului


Foto: sobesednik.ru

Experții susţin, că una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirilor de cancer la nivel mondial este alimentarea incorectă. Majoritatea oamenilor consumă fructe, însă doar douăzeci și două de procente din populaţia lumii consumă o cantitate suficientă.

O persoană ar trebui să includă în meniul său zilnic cinci porţii de fructe, pentru ca organismul să primească o cantitate suficientă de elemente nutritive şi fibre necesare.

Medicii continuă să insiste ca oamenii să respecte măcar cît de cît dieta în baza hranei vegetale, care include folosirea în alimentaţie a leguminoaselor, cerealelor integrale, legumelor şi fructelor. În plus, fructele trebuie consumate cu pieliţă, deoarece anume aici se află fibrele, ce conțin o cantitate foarte mare de antioxidanți. În intestin, are loc procesul de eliberare a compușilor fibrelor care protejează celulele de leziuni.

 

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

sanatate , boala , fructe si legume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
61 locuitori

Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.