20 septembrie 2013, 15:25 Sănătate views 10269
20 septembrie 2013, 15:25 Sănătate views 10269

În Serbia crește numărul victimelor unui virus periculos


Foto: lb.ua

În Serbia se răspîndește febra Nilului de Vest, transmis de ţînţari, care în două luni și jumătate a făcut 25 de victime.

Potrivit ITAR-TASS, cu referire la Ministerul Sănătății, pînă în prezent au fost înregistrate 210 cazuri de boală și numărul lor este în continuă creștere.

Geografia răspîndirii bolii, de asemenea, s-a extins foarte mult. Cazuri de infecție au fost înregistrate în orașele Ruma, Sremska Mitrovica, Pancevo, Smederevo, Cowin, Alibunar, Zrenjanin și altele. Cu toate acestea, lider este capitala Belgrad, unde virusul a făcut 12 victime, iar 132 de persoane s-au îmbolnăvit.

Persoanele decedate au fost bolnavi cronici cu insuficiență de imunitate şi mai în vîrstă de 50 de ani, adică au aparţinut categoriei de cetăţeni cu risc major. 177 de cazuri, de asemenea, se încadrează în această categorie de vîrstă.

Sursa: lb.ua

Cuvinte cheie:

Serbia , victime , virus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
2318 locuitori

Vădeni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vădeni și Dumbrăveni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 145 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2318 oameni. Satul Vădeni a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.