30 octombrie 2013, 12:32 Sănătate views 7108
30 octombrie 2013, 12:32 Sănătate views 7108

Avertisment: Adolescenţii petrec mai mult timp pe Internet decît stau la şcoală


Foto: gandul.info

Medicii pediatri vin cu un nou avertisment în ceea ce priveşte influenţele negative pe care Internetul le are asupra dezvoltării copiilor. Specialiştii susţin că accesul minorilor la mediul online şi alte mijloace media ar trebui restricţionat cu atenţie în cazul minorilor, relatează Daily Mail.

„Mulţi părinţi nu sînt conştienţi de impactul profund pe care expunerea la media o are asupra copiiilor lor"; a explicat dr. Victor Strasburger, adăugînd că obezitatea, insomnia sau comportamentul agresiv sînt doar cîteva dintre problemele care pot să apară.

Astfel, spune acesta, copiii ar trebui să utilizeze smartphone-ul sau computerul doar două ore pe zi. În plus, academicianul recomandă părinţilor să nu permită minorilor să îşi petreacă timpul liber în faţa televizorului şi, cu atît mai mult, să aibă televizon în cameră.

Avertismentul lui Strasburger vine după ce un studiu anterior a relevat că, în SUA, copiii cu vîrsta cuprinsă între 8 şi 18 ani petrec în medie şapte ore zilnic fie în faţa televizorului, fie a calculatorului sau a altor terminale ce permit accesarea Internetului.

„Garantez că dacă un băiat de 14 ani are Internet în camera lui, se uită la diverse materiale pornografice", a explicat dr. Strasburger, atrăgînd atenţia că, necontrolaţi, adolescenţii sînt tentaţi să navigheze pe site-uri destinate adulţilor.

De asemenea, acesta a tras şi un semnal de alarmă cu privire la numărul mare de tineri care au un telefon inteligent încă de la o vîrstă fragedă. „Adolescenţii petrec acum mai mult timp pe Internet sau în faţa televizorului decît stau la şcoală", a avertizat specialistul.

Fenomenul este cu atît mai îngrijorător cu cît în ultimele luni mai mulţi adolescenţi s-au sinucis după ce au fost hărţuiţi prin intermediul diverselor reţele de socializare.

Sursa: gandul.info

Cuvinte cheie:

sanatate , internet , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.