Mergi spre compartimentul: Literatura
17 august 2015, 14:15 Literatura views 8725
Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii va avea loc la Chişinău
17 august 2015, 14:15 Literatura views 8725

Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii va avea loc la Chişinău

Peste 200 de edituri din mai multe state vor participa la Festivalul Naţional al Cărţii şi Lecturii, ce va avea loc la Chişinău. Inaugurarea acestor două acţiuni culturale, desfăşurate concomitent la Biblioteca Naţională, va avea loc pe 31 august, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Suntem ajunși la cea de-a cincea ediție a Festivalului Cărții și Lecturii, cea de-a 24-a ediție a Salonului Internațional de Carte, care este consacrat scriitorului, bibliologului și filozofului Alexei Rău. Țara oaspete în acest an va fi Italia. În cadrul Salonului vor fi expuse cărțile a peste 200 de edituri, din peste 15 țări ale lumii", a declarat, pentru Radio Moldova Actualități, Raisa Melnic, şefa Direcţiei programe culturale a Bibliotecii Naţionale.

Potrivit ei, în cadrul Salonului vor avea loc mai multe ateliere. De asemenea, se vor organiza mese rotunde, lansări de carte.

Salonul este gata să primească toți editorii, scriitorii care vor să-și lanseze cărțile în această ediție. Ca în fiecare an, se va edita un program catalog, unde se va regăsi fiecare editură și autor de carte care se va lansa în cadrul acestui Salon.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , carte , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
1498 locuitori

Tătăreşti este un sat şi comună din raionul Străşeni. Satul este situat la o distanță de 12 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1498 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tătărești datează din anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.