Mergi spre compartimentul: Teatrul
07 februarie 2013, 11:16 Teatrul views 12411
07 februarie 2013, 11:16 Teatrul views 12411

„Angajare de clovn” la Teatrul Satiricus „Ion Luca Caragiale”

La Teatrul Satiricus „Ion Luca Caragiale” se montează „Angajare de Clovn” de Matei Vişniec. Pentru această producţie, regizorul Alexandru Grecu şi-a ales 3 actori de calibru, Artiştii Poporului: Mihai Curagău, Valeriu Cazacu şi Jan Cucuruzac. Aceştia vor fi clovnii care au lucrat mai mulţi ani împreună, dar se întîlnesc la concursul pentru angajarea unui clovn bătrîn., informează trm.md. Deşi au fost prieteni, aceştia ar face orice pentru a obţine slujba.

Alexandru Grecu, directorul artistic al Teatrului Satiricus „I.L.Caragiale” consideră piesa „Angajare de Clovn”, ca fiind o adevărată realizare pentru orice teatru. „Este important pentru un teatru să aibă în repertoriu aşa un spectacol, el dă posibilitate ca actorii să-şi arate valenţele. O piesă foarte dură, destul de curioasă”, a spus Grecu.

Cei trei clovni din piesă oferă șansa actorilor să-și măsoare puterile profesionale, rolurile respective fiind calificate unele dintre cele mai complicate, dar și cele mai frumoase și demne de mîndrie.

„Angajare de clovn” este o piesă celebră a lui Matei Vișniec, una dintre cele mai jucate pe scenele teatrale din toată lumea, iar avanpremiera spectacolului va avea loc la 1 martie.

 

Cuvinte cheie:

teatru , cultura , premiera , actori

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
4515 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Fîrlădeni și Fîrlădenii Noi. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 4515 oameni. Satul Fîrlădeni a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.