Mergi spre compartimentul: Teatrul
25 noiembrie 2013, 09:45 Teatrul views 6178
25 noiembrie 2013, 09:45 Teatrul views 6178

Spectacole de operă, prezentate în mai multe raioane din Moldova


Foto: trm.md

Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu” a pornit într-un turneu prin ţară. Artiştii vor da spectacole în 15 raioane ale ţării, iar prima reprezentaţie a avut loc la Hînceşti, de Hramul oraşului, relatează trm.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, trupa Operei Naționale a adus în fața spectatorilor cea mai cunoscută operetă a secolului XX -“Văduva Veselă”, de Franz Lehar, unde au fost implicați peste 100 de artiști.

Mulți dintre cei prezenți în sală au recunoscut că nu au mai fost niciodată la un spectacol de operă.

“Inaugurăm astăzi un eveniment de excepție – turneul Teatrului Național de Operă și Balet prin localitățile țării. Este un eveniment inedit, pentru că noi, moldovenii, de foarte puține ori ne aducem aminte să deschidem ușa Teatrului de Operă”, a spus ministrul Culturii, Monica Babuc.

Turneul are loc în cadrul unui proiect iniţiat de Ministerul Culturii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

turneu , teatru , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1620
Populația:
12858 mii locuitori

Cimişlia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cimişlia. Amplasat pe malurile rului Cogîlnic, oraşul Cimişlia este situat la o distanţă de 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12858 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Cimişlia datează din 1620. Datorită conlocuirii cu tătarii, denumirea localităţii a luat forma “Cimişlia” – denumirea tribului tătăresc ciumecili, care avea ca semn distinctiv o figură în formă de căuş. În timp, ciumecicili s-a transformat în Cimişlia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.