Mergi spre compartimentul: Arhitectura
15 aprilie 2015, 12:16 Arhitectura views 11002
R. Moldova a cîştigat premiul european în domeniul patrimoniului (VIDEO)
Foto: youtube.com
15 aprilie 2015, 12:16 Arhitectura views 11002

R. Moldova a cîştigat premiul european în domeniul patrimoniului (VIDEO)

Comisia Europeană şi Europa Nostra au anunţat cîştigătorii ediţiei 2015 ai premiului Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural/Premiul Europa Nostra, considerat cel mai prestigios premiu European în domeniul patrimoniului. Printre cei 28 de premianţi figurează şi Republica Moldova.

Ţara noastră a cîştigat premiul la categoria – educare, training şi sensibilizare. În total, la concurs au fost depuse 263 de dosare din partea diferitor organizaţii şi persoane fizice din 29 de ţări. Premiile au fost acordate pentru performanţe remarcabile din cadrul a 4 categorii: 1) conservare, 2) cercetare şi digitalizare, 3) servicii aduse patrimoniului, 4) educare, training şi sensibilizare.

„Juriul a rămas impresionat de proiectul Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, pentru că a reuşit să schimbe atitudinea faţă de conservarea, restaurarea şi în special protejarea patrimoniului cultural-istoric al R. Moldova. Toate acestea au fost realizate, având la dispoziţie un buget minim", a fost de părere juriul.

Sursa: www.moldova.org

Cuvinte cheie:

UE , patrimoniul mondial , premiu , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
454 locuitori

Crasnîi Octeabri este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţi: Crasnîi Octeabri și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnîi Octeabri alcătuia 454 oameni în anul 2011. Satul Crasnîi Octeabri a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.