Mergi spre compartimentul: Arhitectura
13 decembrie 2015, 14:00 Arhitectura views 9638
Conacul Manuc Bei este gata să-și primească vizitatorii (Foto)
13 decembrie 2015, 14:00 Arhitectura views 9638

Conacul Manuc Bei este gata să-și primească vizitatorii (Foto)

Conacul "Manuc Bei" din raionul Hâncești este gata să-și primească vizitatorii. Asta după ce complexul arhitectural a fost restaurat de 60 de specialiști din Moldova și România. În timpul lucrărilor de reparații, în clădirea conacului a fost descoperită o baie turcească.

Pentru restaurarea monumentului istoric, Uniunea Europeană a alocat peste două milioane de euro. Din cele trei clădiri care fac parte din complex, doar una a fost reparată în totalitate.

În celelalte două, lucrările de reconstrucție vor continua anul viitor și vor fi realizate din banii Fondului de Dezvoltare Regională. Acestea au fost suspendate din cauza situaţiei economice precare din ţară.

Conacul a fost construit la începutul secolului al XIX-lea, de către diplomatul şi negustorul de origine armeană Manuc Bei Mirzoian. Acesta se întinde pe o suprafaţă de peste trei hectare

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

restaurare , Arhitectura , conac

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.