Mergi spre compartimentul: Arhitectura
23 aprilie 2013, 14:44 Arhitectura views 9694
23 aprilie 2013, 14:44 Arhitectura views 9694

La Chişinău va fi inaugurat un Palat al sporturilor de iarnă


Foto: glavred.info

La Chişinău va fi înălţat un Palat al sporturilor de iarnă, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Hochei pe Gheaţă, Iurie Topală, relatează MOLDPRES.

”Arena urmează să fie construită în sectorul Ciocana al capitalei. Primăria municipiului Chişinău ne-a repartizat în acest scop un teren cu o suprafaţă de circa 2 hectare. Sperăm să înălţăm complexul în 2-3 ani. Conform calculelor prealabile, pentru aceasta sînt necesari aproximativ un milion şi 500 mii de dolari”, a declarat Iurie Topală.

Potrivit lui, în afară de arena pentru hochei pe gheaţă va mai fi şi o sală rezervată doritorilor de a practica patinajul artistic, infrastructura necesară pentru desfăşurarea altor activităţi care au tangenţe cu sporturile de iarnă. ”Ar fi frumos să oferim generaţiei în creştere şi posibilitatea de a practica aceste genuri de sport foarte spectaculoase, cu mare priză la public”, a mai adăugat oficialul.

În Republica Moldova există deocamdată două patinoare, la Chişinău şi Tiraspol, unde se practică hocheiul pe gheaţă şi patinajul artistic. În topul modelelor de ţări la acest capitol se află Federaţia Rusă, SUA, Canada şi chiar Belarus unde în fiecare centru regional există un Palat al sporturilor de iarnă, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

sport , Chisinau , palat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.