Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
01 mai 2024, 16:00 views 419
Un spital din Moldova, reparat capital, dar nefolosit, ar putea fi vîndut
01 mai 2024, 16:00 views 419

Un spital din Moldova, reparat capital, dar nefolosit, ar putea fi vîndut

Spitalul de tuberculoză din Vorniceni, care a fost reparat capital, dar nu a fost folosit timp de 10 ani, ar putea fi vîndut.

Ministerul Sănătății spune că a găsit doi agenți economici interesați să cumpere complexul de 35 de clădiri aflate pe un teren de 37 de hectare.

Despre asta a vorbit secretarul de stat, Alexandru Gasnaș, la ședința Comisiei de control al finanțelor publice din Parlament, unde a fost examinat raportul de audit efectuat anul trecut la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din Chișinău, de care ține spitalul de tuberculoză.

„Ca instituție și cu profilul pentru care ea a fost gîndită, spitalul nu-și îndeplinește misiunea. Expertiza a arătat că blocul nr. 2 este bun, problema este la subsol, unde se acumulează apă constant, deoarece clădirea nu a fost hidroizolată corect. Mai este o problemă cu pompele de apă, apa nu ajunge la etaj. Asta se rezolvă și nu este scump”, a spus Gasnaș.

Reprezentanții ministerului susțin că și primăria satului Vorniceni, raionul Strășeni, ar vrea ca infrastructura spitalului să fie trecută în gestiunea sa, notează Noi.md cu referire la Europa Liberă.

Potrivit șefei departamentului gestiunea patrimoniului de la Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc”, Aliona Turovschi, problemele legate de reparația spitalului sînt examinate în cadrul a două dosare penale. Unul a fost pornit de Comisariatul de poliție Strășeni și altul, de Centrul Național Anticorupție. Directoarea institutului, Doina Rusu nu a comentat, deocamdată, situația.

Anterior, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, spunea că pe teritoriul spitalului din Vorniceni ar putea fi amenajat un sanatoriu sau un azil de bătrîni.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

spital , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
547 locuitori

Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.