Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
02 aprilie 2015, 16:40 Artele decorative views 10693
Festivalul „Dănilă Prepeleac” s-a desfășurat la Ialoveni
02 aprilie 2015, 16:40 Artele decorative views 10693

Festivalul „Dănilă Prepeleac” s-a desfășurat la Ialoveni

Pentru prima dată, Festivalul de Satiră şi Umor „Dănilă Prepeleac", ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, a avut loc în afara capitalei, în oraşul Ialoveni. La festival au participat colective de creaţie din regiunea de baştină a regretatului artist Tudor Tătaru, artişti de la Chişinău etc.

Evenimentul a fost organizat cu suportul Consiliului Raional Ialoveni și, în mod tradițional, este un eveniment in memoriam Tudor Tătaru.

Festivalul de Satiră şi Umor „Dănilă Prepeleac" a fost creat de către Tudor Tătaru și inaugurat în 1997, după ecranizarea la Studioul de filme folclorice şi de comedie al Asociaţiei de Creaţie „Buciumul" a basmului lui Ion Creangă „Dănilă Prepeleac". Pe parcursul acestor ani, Festivalul i-a avut ca oaspeţi şi participanţi pe amatorii de umor şi animatorii de folclor din toată Republica Moldova, din România, precum şi din Ucraina, Rusia, Germania, Franţa, Elveţia, Italia, Israel.

http://www.moldovenii.md/md/city/details/id/106

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Festival , umor , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
înc. sec. XX
Populația:
186 locuitori

Novaia Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Mănoileşti, raionul Ungheni. Satul Novaia Nicolaevca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Novaia Nicolaevca a luat naștere la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.