Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
21 noiembrie 2018, 12:00 views 12452
Trei localități rămîn deconectate parțial de la energia electrică
21 noiembrie 2018, 12:00 views 12452

Trei localități rămîn deconectate parțial de la energia electrică

Trei localități din două raioane ale țării rămîn deconectate parțial de la energia electrică în urma ninsorilor puternice de acum două zile, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a menţionat că este vorba de sate din raioanele Orhei și Telenești. „Brigăzile specializate lucrează în teritoriu pentru reconectarea consumatorilor", a spus Pușcașu.

Solicitat de agenție, şeful Serviciului operativ al Administraţiei de Stat a Drumurilor, Sergiu Căpăţină, a specificat că toate traseele din țară sunt practicabile. „Pe parcursul nopții, la curățarea drumurilor și împrăștierea materialului antiderapant au intervenit 55 de unități de tehnică și 76 de muncitori, care au utilizat aproape 420 de tone de material antiderapant. Toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine", a afirmat Căpățină.

Șeful Centrului prognoze meteorologice al Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a subliniat pentru MOLDPRES că, în următoarele zile, vremea se răcește. „Izolat, vor cădea ninsori slabe. Totodată, pentru zilele de 26 și 27 noiembrie sunt prognozate precipitații sub formă de lapoviță, predominant în zonele de nord și sud ale țării", a menționat Roșca.

Pe drumurile înzăpezite și acoperite cu ghețuș, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atît în localități, cît și în afara lor, și să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încît să reușească manevra de frînare. De asemenea, salvatorii îndeamnă șoferii să țină în portbagajul mașinii o lopată, nisip și lanțuri. La fel, este indicat ca bateria telefonului mobil să fie încărcată, iar în caz de situații de risc persoanele să poată apela de urgență Serviciul 112.

Cuvinte cheie:

localitati , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
537 locuitori

Ghermăneşti este un sat din cadrul comunei Suhuluceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 537 de oameni. Satul Ghermăneşti a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.