Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
04 decembrie 2015, 14:32 views 6887
700 de containere moderne şi două autospeciale pentru evacuarea gunoiului au ajuns la Soroca
04 decembrie 2015, 14:32 views 6887

700 de containere moderne şi două autospeciale pentru evacuarea gunoiului au ajuns la Soroca

700 de containere metalice moderne şi două autospeciale pentru evacuarea gunoiului au ajuns în Soroca. Astfel, cu suportul partenerilor de dezvoltare americani, vor fi perfecţionate serviciile de depozitare şi evacuare a deşeurilor. Donaţia valorează peste un milion de lei.

Gunoiștile neautorizate fac parte deocamdată din peisajul oraşului Soroca. În lipsa unui sistem de depozitare a deşeurilor, mai ales la periferia oraşului, oamenii aruncă gunoiul la întâmplare.

În orașul Soroca, gunoiștile neautorizate urmează a fi lichidate. În mai multe sectoare din oraș vor fi instalate 700 de containere.

Potrivit administrației locale, perfecţionarea sistemului de depozitare şi evacuare a deşeurilor va aduce, anual, în bugetul local o economie de aproape 300 de mii de lei.

„Fiecare localitate din Republica Moldova are nevoie de așa servicii cu gunoiști autorizate. Noi am elaborat o strategie cu amenajarea mai multor gunoiști în orașul Soroca", a afirmat Victor Său, primar, Soroca.

Începând cu anul 2012, mai multe oraşe din Moldova au beneficiat de asistență specializată în diverse domenii.

„Ceea ce vedeți astăzi la Soroca, donația asta se completează cu donația de anul trecut, când am achiziționat două mașini de transportare a deșeurilor, la fel de aproape un milion de lei pentru Soroca", a menționat Alexandru Pelivan, manager de proiect.

Anul trecut, în 32 de raioane ale ţării au fost create întreprinderi intermunicipale de gestionare a deşeurilor. În cadrul proiectului, în sumă totală de trei milioane de dolari, a fost achiziţionat echipament specializat.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

deşeuri , automobil , donatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.