Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 ianuarie 2015, 15:37 views 11781
Tiraspolul impune asigurarea automobilelor cu numere de înmatriculare străine
Foto: ipn.md
06 ianuarie 2015, 15:37 views 11781

Tiraspolul impune asigurarea automobilelor cu numere de înmatriculare străine

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a semnat un decret prin care a stabilit că toate automobilele cu numere de înmatriculare străine care intră în regiune vor avea nevoie de o poliţă de asigurare eliberată de administraţia transnistreană. Şeful Biroului pentru Reintegrare, de la Chişinău, George Balan, contactat de IPN, a spus că acest aşa-zis decret nu a fost discutat de nicio platformă de dialog, nici la ultima şedinţă a grupului de lucru pe transport, din 30 decembrie.

În decretul semnat de Evghenii Şevciuk se menţionează că poliţa de asigurare a proprietarilor de transport auto cu numere străine devine obligatorie din 1 martie. Timp de o lună, mai multe organe din stânga Nistrului urmează să stabilească regulamentul de aplicare a decretului semnat de liderul transnistrean.

George Balan a spus că această acţiune este unilaterală şi duce la înrăutăţirea situaţiei pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului. Este o barieră suplimentară, necoordonată şi nu contribuie la apropierea malurilor. George Balan a mai spus că Biroul pentru Reintegrare va solicita ca această decizie să nu fie implementată, iar subiectul va fi discutat la următoarea şedinţă a grupului de lucru pentru transport, data căreia nu a fost deocamdată fixată.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

automobil , asigurare , servicii , Tiraspol

Comentarii

 (2)
  • #2 kkk Răspunde Citează selecţia
    Шевчук, похоже, не очень компетентен в этих вопросах, впрочем как и во многих других, и допускает глупости за глупостями... Посоветуйся, парень, со своим боссом, Рогозиным, прежде чем издавать такие указы-однодневки.
  • #1 rustam Răspunde Citează selecţia
    Вот баран. Сейчас молдова внесет закон о запрете номеров пмр и будешь ездить в аэропорт на баранах.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.