Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 februarie 2024, 15:00 Rezervaţii ştiinţifice views 899
Peste o sută de copaci, tăiați ilegal în raionul Dondușeni
06 februarie 2024, 15:00 Rezervaţii ştiinţifice views 899

Peste o sută de copaci, tăiați ilegal în raionul Dondușeni

Cazuri de tăieri ilegale de pădure în raionul Dondușeni. Potrivit Inspectoratului pentru Protecția Mediului, încălcările au fost depistate în urma unei razii efectuate la solicitarea primăriei satului Arionești.

În urma inspecției, în partea de sud a satului au fost găsite 25 de buturugi de diferite specii de copaci cu diametrul cuprins între 8 și 70 cm. Volumul masei lemnoase tăiate ilegal a fost estimat la 8332 metri cubi, iar prejudiciul adus mediului - la 3760 de lei. În același sat, în apropierea primăriei a fost tăiat ilegal un plop cu diametrul de 60 cm. Prejudiciul a constituit 352 de lei, transmite rupor.md

În același raion, într-o fîșie forestieră din satul Scăieni, au fost depistate 75 de buturugi de salcîm, arțar și frasin. Pagubele au fost estimate la 2504 lei.

De asemenea, în fășia forestieră gestionată de gospodăria silvică Dondușeni au fost tăiați 28 de salcîmi. Prejudiciul a constituit 538 de lei.

Totodată, în timpul raziei, a fost depistat un caz de tăiere ilegală în fîșia forestieră de protecție cu conturul 223, administrat de primăria Elizavetovca, care a provocat pagube de 2367 lei. Ca urmare, a fost aplicată o amendă în valoare de 2500 de lei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copac , Dondușeni , defrișare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
1193 locuitori

Dzerjinscoe este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Dzerjinscoe este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Dubăsari și la 43 km de Chișinău. Populaţia satului Dzerjinscoe alcătuia 1193 oameni în anul 2011. Satul Dzerjinscoe a fost menționat documentar în anul 1793 cu denumirea Carantin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.