Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 aprilie 2013, 12:30 Muzica clasica views 12838
26 aprilie 2013, 12:30 Muzica clasica views 12838

Avertizare privind starea poluării aerului atmosferic! COD GALBEN

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de cod galben. 

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat în mun. Bălţi pe 17-25 aprilie s-a înregistrat depăşirea normelor sanitare cu suspensii solide (praf) de 1,2-3,2 ori, dimineaţa pe 26 aprilie - de 2,0 ori.

Pentru 26-27 aprilie se prevede majorarea acestor concentraţii ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile. Praful şi materialul antiderapant, spulberat de vînt şi transportul auto, poluează semnificativ aerul atmosferic şi poate afecta organele sistemului respirator şi cardio-vascular.

Reieşind din cele menţionate, Serviciul Hidrometeorologic de Stat recomandă serviciilor de resort, autorităţilor cu funcţii de luare a deciziilor şi populaţiei să întreprindă cît mai urgent măsuri de redresare a situaţiei, să efectueze în termeni curăţirea umedă a străzilor şi terenurilor adiacente, în scopul diminuării impactului asupra mediului şi sănătăţii umane.

COD GALBEN: Condiţiile vremii sînt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vîntului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creşteri de debite şi niveluri în rîuri şi rîuleţe etc.) sînt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

 

 

 

Cuvinte cheie:

Balti , meteo , avertizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
388 locuitori

Poiana este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi din raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 388 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.