Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
12 februarie 2014, 12:31 views 11841
Zăpada se topește, gunoiul rămîne
Foto: tv7.md
12 februarie 2014, 12:31 views 11841

Zăpada se topește, gunoiul rămîne

Zăpada din Capitală se topește, iar de sub mormane iese la iveală gunoiul. Asta pentru că omătul curățat de autorități a fost depozitat pe marginea străzilor și nu evacuat, se plîng locuitorii capitalei. Autoritățile promit – în scurt timp, zăpada murdară ar putea fi evacuată.

Natalia Sarioglo, Reporter TV7: «Pentru ca zapada nu a fost evacuata de autoritati, pe marginile strazilor capitalei s-au format adevarate mormane. Spre exemplu, acesta are inaltimea de peste un metru, iar odata cu topirea omatului, aici iese la iveala gunoiul, aruncat de chisinauieni pe unde apuca».

Pe alocuri, trotuarele nici nu se mai zăresc de prin zăpada depozită în straturi imense. Întrucît vremea s-a mai încălzit, de sub acestea se ivesc ambalaje de tot felul, ziare sau crengi uscate.

Gunoaiele s-au întins peste Chișinău, iar unii locuitorii își amintesc cu nostalgie de vremurile de odinioară.

Potrivit autorităților municipale, zăpada curată trebuie acumulată lîngă copaci, pentru a se topi. În schimb, oficialii recunosc că omătul murdar sau amestecat cu material antiderapant trebuie evacuat.

Petru Gontea, Șef Direcția Locativ-Comunală și Amenajare: «Am avut discutii cu viceprimarii de ramura unde ei au propus ca intr-adevar sa fie un loc special pentru zapada cu sare. In jur la Mina Purcel, acolo unde se evacueaza gunoiul menajer din oras, ca sa nu apara probleme in urma topirii zapezii».

Gontea nu a putut însă preciza cînd ar putea fi implementată propunerea. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează temperaturi la fel de ridicate.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

zapada , Chisinau , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
211 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.