02 december 2014, 12:31 views 11816
Zăpada se topește, gunoiul rămîne
Photo: tv7.md
02 december 2014, 12:31 views 11816

Zăpada se topește, gunoiul rămîne

Zăpada din Capitală se topește, iar de sub mormane iese la iveală gunoiul. Asta pentru că omătul curățat de autorități a fost depozitat pe marginea străzilor și nu evacuat, se plîng locuitorii capitalei. Autoritățile promit – în scurt timp, zăpada murdară ar putea fi evacuată.

Natalia Sarioglo, Reporter TV7: «Pentru ca zapada nu a fost evacuata de autoritati, pe marginile strazilor capitalei s-au format adevarate mormane. Spre exemplu, acesta are inaltimea de peste un metru, iar odata cu topirea omatului, aici iese la iveala gunoiul, aruncat de chisinauieni pe unde apuca».

Pe alocuri, trotuarele nici nu se mai zăresc de prin zăpada depozită în straturi imense. Întrucît vremea s-a mai încălzit, de sub acestea se ivesc ambalaje de tot felul, ziare sau crengi uscate.

Gunoaiele s-au întins peste Chișinău, iar unii locuitorii își amintesc cu nostalgie de vremurile de odinioară.

Potrivit autorităților municipale, zăpada curată trebuie acumulată lîngă copaci, pentru a se topi. În schimb, oficialii recunosc că omătul murdar sau amestecat cu material antiderapant trebuie evacuat.

Petru Gontea, Șef Direcția Locativ-Comunală și Amenajare: «Am avut discutii cu viceprimarii de ramura unde ei au propus ca intr-adevar sa fie un loc special pentru zapada cu sare. In jur la Mina Purcel, acolo unde se evacueaza gunoiul menajer din oras, ca sa nu apara probleme in urma topirii zapezii».

Gontea nu a putut însă preciza cînd ar putea fi implementată propunerea. Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează temperaturi la fel de ridicate.

Source: tv7.md

Keywords:

zapada , Chisinau , servicii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.