Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 octombrie 2014, 14:15 views 9174
La Chișinău a avut loc Festivalul „Mărul de Aur”
Foto: diez.md
06 octombrie 2014, 14:15 views 9174

La Chișinău a avut loc Festivalul „Mărul de Aur”

Circa 60 de copii şi tineri cu vîrste cuprinse între 7 şi 25 de ani au concurat pentru a obţine cele două trofee ale Festivalului Internaţional de Interpretare Vocală „Mărul de Aur", care s-a desfăşurat sîmbătă şi duminică la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, directorul Festivalului Inesa Bobeică a subliniat că scopul principal al evenimentului este incluziunea socială a copiilor cu dizabilităţi.

"La festival au participat copii şi tineri din opt ţări: România, Germania, Italia, Olanda, Spania, Rusia, Ucraina şi Republica Moldova. Printre cei nouă membri ai juriului a fost şi cunoscuta interpretă de muzică uşoară din România Dida Drăgan, care a devenit de curînd Artistă a Poporului din Republica Moldova", a precizat Inesa Bobeică.

Concursul propriu-zis a avut loc sîmbătă, la Filarmonica Naţională „Serghei Luhchevici", iar Gala Laureaţilor – duminică, la Palatul Naţional. De Marele Premiu în valoare de 10 000 de lei şi de trofeul Festivalului „Mărul de Aur" s-au învrednicit Nicuşor Untilă şi Natalia Moscalu din R. Moldova.

Festivalul Internaţional de Interpretare Vocală „Mărul de Aur" a fost organizat pentru prima dată în 2011. Anul trecut la eveniment au participat peste 40 de copii cu nevoie speciale din nouă ţări.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , Chisinau , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.