10 june 2014, 14:15 views 9175
La Chișinău a avut loc Festivalul „Mărul de Aur”
Photo: diez.md
10 june 2014, 14:15 views 9175

La Chișinău a avut loc Festivalul „Mărul de Aur”

Circa 60 de copii şi tineri cu vîrste cuprinse între 7 şi 25 de ani au concurat pentru a obţine cele două trofee ale Festivalului Internaţional de Interpretare Vocală „Mărul de Aur", care s-a desfăşurat sîmbătă şi duminică la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Solicitată de agenţie, directorul Festivalului Inesa Bobeică a subliniat că scopul principal al evenimentului este incluziunea socială a copiilor cu dizabilităţi.

"La festival au participat copii şi tineri din opt ţări: România, Germania, Italia, Olanda, Spania, Rusia, Ucraina şi Republica Moldova. Printre cei nouă membri ai juriului a fost şi cunoscuta interpretă de muzică uşoară din România Dida Drăgan, care a devenit de curînd Artistă a Poporului din Republica Moldova", a precizat Inesa Bobeică.

Concursul propriu-zis a avut loc sîmbătă, la Filarmonica Naţională „Serghei Luhchevici", iar Gala Laureaţilor – duminică, la Palatul Naţional. De Marele Premiu în valoare de 10 000 de lei şi de trofeul Festivalului „Mărul de Aur" s-au învrednicit Nicuşor Untilă şi Natalia Moscalu din R. Moldova.

Festivalul Internaţional de Interpretare Vocală „Mărul de Aur" a fost organizat pentru prima dată în 2011. Anul trecut la eveniment au participat peste 40 de copii cu nevoie speciale din nouă ţări.

Source: moldpres.md

Keywords:

copii , Chisinau , Festival

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2603 locuitori

Baimaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baimaclia, Acui şi Suhat. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Cantemir și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2603 locuitori. Satul Baimaclia a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.