Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 aprilie 2015, 11:23 views 8523
Candidatul PCRM este primul în buletinul de vot la alegerile primarului capitalei
Foto: noi.md
30 aprilie 2015, 11:23 views 8523

Candidatul PCRM este primul în buletinul de vot la alegerile primarului capitalei

Conducătorul holdingului „DAAC-Hermes", Vasile Chirtoca, care a fost înaintat la funcția de primar general al Chișinăului de Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, va fi înscris primul în buletinul de vot, informează NOI.md. Aceasta s-a decis în urma tragerii la sorți, care a avut loc miercuri, la ora 17.00, la Comisia Electorală Centrală, după prima zi de primire a documentelor de înregistrare pentru participarea la alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

În prima zi documentele au fost depuse de cinci formațiuni politice (în ordinea depunerii – NOI.md): Partidul Național Liberal (candidat Timofei Țurcanu), PSRM (Zinaida Greceanîi), „Partidul Nostru" (Ilian Cașu), PCRM (Vasile Chirtoca) și blocul electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova" (Oazu Nantoi).

În urma tragerii la sorți, ordinea candidaților se prezintă astfel: 1. Vasile Chirtoca, 2. Zinaida Greceanîi, 3. Ilian Cașu, 4. Oazu Nantoi, 5. Timofei Țurcanu.

CEC va lua o decizie privind înregistrarea sau refuzul candidaților în decurs de șapte zile.

Concurenții electorali își vor păstra ordinea în buletinele de vot doar în cazul în care vor fi înregistrați de CEC. Dacă cineva dintre candidați nu va fi înregistrat, atunci ordinea în buletinele vot va fi strămutată de jos în sus cu numărul de locuri respectiv. Excepție în acest sens este candidatul PCRM ,Vasile Chirtoca, care în buletinele de vot va fi înscris cu numărul unu.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Vasilii Chirtoca , Chisinau , primaria , alegeri , 2015

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
506 locuitori

Moara Domnească este un sat din cadrul comunei Viişoara, raionul Glodeni. Localitatea Moara Domnească se afla la distanța de 17 km de orașul Glodeni și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 506 oameni. Satul Moara Domnească este atestat în 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.