Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 mai 2016, 15:15 views 5673
Concurs artă stradală la Chișinău
16 mai 2016, 15:15 views 5673

Concurs artă stradală la Chișinău

În centrul capitalei a apărut un zid cu picturi murale. Desenele cu elemente tradiționale au fost realizate pe unul din zidurile fostului Stadion Republican, fiind parte a unui concurs de artă stradală („street-art") organizat în premieră în Republica Moldova cu prilejul „Zilei Europei".

Concursul a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Italiene, Delegaţia UE şi alţi parteneri, cu scopul de a promova arta murală, tinerii artişti care activează în acest domeniu, precum şi pentru renovarea spaţiilor urbanistice ale oraşului în stilul capitalelor statelor membre ale UE.

Ieri, în cadrul Orășelului European din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt au fost prezentate schițele proiectelor câștigătoare, înaintate anterior de participanți, unele dintre care au și fost deja realizate pe unul din zidurile care înconjoară fostul Stadion Republican din capitală.

Tot în cadrul concursului, elemente tradiționale au apărut și pe stația de troleibuz din preajmă.

Doritorii de a vedea desenele, le pot găsi pe zidului fostului Stadion Republican de pe strada București din capitală, tronsonul cuprins între străzile Izmail și Tighina.

Vedeți aici o GALERIE FOTO de la fața locului:

 

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

concurs , Chisinau , strada , arta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.