Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 iunie 2016, 15:47 views 5968
Taxele locale pentru cazinourile din capitală au fost majorate
29 iunie 2016, 15:47 views 5968

Taxele locale pentru cazinourile din capitală au fost majorate

Taxele locale pentru cazinourile și sălile de joc de la Chișinău vor crește pînă la 200 de mii de lei anual.

Chestiunea privind majorarea taxelor locale pentru proprietarii de cazinouri și săli de jocuri a stîrnit dezbateri aprinse între consilierii municipali. Atunci cînd discuția a ajuns la un impas, președintele ședinței a sugerat majorarea taxelor locale anuale pentru cazinouri de la 150 de mii percepute în prezent pînă la 200 de mii. Decizia finală privind creșterea neînsemnată a taxelor locale a fost una de compromis pentru socialiștii care au insistat pe o creștere de 10 ori și liberalii care au întîlnit inițiativa privind sporirea taxelor locale pentru cazinouri fără prea mult entuziasm.

Președintele fracțiunii socialiștilor în cadrul Consiliului Municipal Ion Ceban a calificat această decizie drept o victorie, deși nu atît de măreață, precum s-a prevăzut inițial. „Timp de mulți ani proiectul de lege care îi obligă pe proprietarii de cazinouri să plătească s-a aflat la examinarea Parlamentului. Cu regret, deputații nu l-au susținut. Astăzi noi am reușit să adoptăm această decizie la nivel municipal, deși nu așa cum ne-am propus inițial", a conchis socialistul.

Anterior fracțiunea socialistă a insistat pe o creștere de 10 ori a taxelor locale pentru cazinourile si sălile de joc. Consilierii propuneau să se stabilească o taxă anuală în valoare de 1 milion de lei pentru proprietarii de cazinouri și 500 de mii de lei – pentru sălile de joc.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

taxa , casino , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
1076 locuitori

Alcedar este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Alcedar, Curătura și Odaia. Satul Alcedar este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 12 km de oraşul Şoldăneşti şi la 127 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1076 de oameni. Satul Alcedar este atestat pentru prima în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.