29 june 2016, 15:47 views 5985
Taxele locale pentru cazinourile din capitală au fost majorate
29 june 2016, 15:47 views 5985

Taxele locale pentru cazinourile din capitală au fost majorate

Taxele locale pentru cazinourile și sălile de joc de la Chișinău vor crește pînă la 200 de mii de lei anual.

Chestiunea privind majorarea taxelor locale pentru proprietarii de cazinouri și săli de jocuri a stîrnit dezbateri aprinse între consilierii municipali. Atunci cînd discuția a ajuns la un impas, președintele ședinței a sugerat majorarea taxelor locale anuale pentru cazinouri de la 150 de mii percepute în prezent pînă la 200 de mii. Decizia finală privind creșterea neînsemnată a taxelor locale a fost una de compromis pentru socialiștii care au insistat pe o creștere de 10 ori și liberalii care au întîlnit inițiativa privind sporirea taxelor locale pentru cazinouri fără prea mult entuziasm.

Președintele fracțiunii socialiștilor în cadrul Consiliului Municipal Ion Ceban a calificat această decizie drept o victorie, deși nu atît de măreață, precum s-a prevăzut inițial. „Timp de mulți ani proiectul de lege care îi obligă pe proprietarii de cazinouri să plătească s-a aflat la examinarea Parlamentului. Cu regret, deputații nu l-au susținut. Astăzi noi am reușit să adoptăm această decizie la nivel municipal, deși nu așa cum ne-am propus inițial", a conchis socialistul.

Anterior fracțiunea socialistă a insistat pe o creștere de 10 ori a taxelor locale pentru cazinourile si sălile de joc. Consilierii propuneau să se stabilească o taxă anuală în valoare de 1 milion de lei pentru proprietarii de cazinouri și 500 de mii de lei – pentru sălile de joc.

Source: www.noi.md

Keywords:

taxa , casino , majorare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1710
Populația:
345 locuitori

Balinţi este un sat din cadrul comunei Iarova, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Balinți a fost menționat documentar în anul 1710.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.