Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
22 septembrie 2016, 14:15 views 5281
Ministerul Mediului a găsit una din cauzele ce provoacă miros neplăcut în Chișinău
22 septembrie 2016, 14:15 views 5281

Ministerul Mediului a găsit una din cauzele ce provoacă miros neplăcut în Chișinău

Recent, ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, împreună cu directorul general al S.A. „Apă-Canal Chişinău", Veronica Herţa, specialiști din cadrul Inspectoratului Ecologic de Stat, S.A. „Apă-Canal Chișinău", Centrului Național de Sănătate Publică, Agenției „Apele Moldovei", Direcției generale locativ-comunale a municipiului Chișinău, Agenției Ecologice Chișinău și ONG-urilor de mediu, au efectuat o vizită de lucru la stația de epurare a apelor uzate din capitală.

Scopul vizitei a fost evaluarea stării tehnice a stației de epurare în contextul implementării acțiunilor imediate pentru identificarea surselor de poluare a aerului, dar și a apei rîului Bîc. Membrii comisiei, urmărind etapele tratării apelor reziduale de la intrare în stația de epurare (colectoare) pînă la ieșire (r. Bîc), au constatat că au apărut anumite deficiențe în procesul tehnologic, care nu permit epurarea apelor reziduale la parametrii acceptabili.

Această problemă a fost generată de faptul că o serie de obiective importante din cadrul stației de epurare au un grad înalt de uzură și necesită a fi reabilitate, iar altele reconstruite. Astfel, Primăria Chișinău a pus în aplicare un proiect de modernizare a întregului sistem de aprovizionare cu apă și sanitație a capitalei, ceea ce va contribui la micșorarea cheltuielilor de producție și îmbunătățirea procesului tehnologic de epurare a apelor reziduale.

De menționat că Ministerul Mediului a creat o celulă de criză, membrii grupului de lucru având în sarcină să întocmească lista agenților economici, întreprinderile cărora sunt amplasate de-a lungul rîului și care deversează apele în Bîc.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , Ministerul Mediului

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
324 locuitori

Secărenii Noi este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 76 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 324 de oameni. Satul Secărenii Noi a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.