Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
29 octombrie 2016, 14:20 views 13462
22 de cupluri din capitală și-au sărbătorit nunțile de aur și diamant
29 octombrie 2016, 14:20 views 13462

22 de cupluri din capitală și-au sărbătorit nunțile de aur și diamant

În timp ce în fiecare an, în Republica Moldova sunt înregistrate mii de divorţuri, iar jurământul „până când moartea ne va despărţi" pare să fi fost înlocuit cu „până când instanța ne va despărţi", există oameni care reușesc să demonstreze că viața trăită în doi este mai mult decât o alegere. Este o artă! 22 de cupluri din Chișinău și-au celebrat astăzi "nunta de aur" și de cea "de diamant". Emoționați, cu lacrimi în ochi și ținându-se strâns de mâini, soții au profitat de ocazie și au făcut o retrospectivă a celor mai memorabile clipe, pe care le-au trăit în doi.

Valentina și Vladimir Lunco s-au căsătorit în 1966, pe vremea când "romantismul" se regăsea nu doar în cărțile de amor. De atunci au rămas împreună. Nu totul a fost lapte şi miere în căsnicia lor. Altele sunt ingredientele, care fac trainică viaţa în doi: „Cel mai important... probabil, este respectul. Dragostea vine și pleacă, iar respectul rămâne pentru totdeauna", spune Valentina Lunco.

Le place să glumească despre cum se „suportă", dar adevărul este că nu-și închipuie viaţa unul fără altul. Pentru anii petrecuți împreună au adus în fiecare zi un gest prin care şi-au arătat afecţiunea. Vladimir Lunco nici astăzi nu ezită să-și flateze soția: "Este receptivă, îmi iese mereu în întâmpinare. Ne certăm rar. Dar chiar și dacă ne certăm, nu durează mai mult de 5 minute", spune soțul.

Sunt convinși că buna-cuviinţă şi respectul nu au vârsta şi nici nu îmbătrânesc vreodată. Soţii Lunco nu au avut o viață ușoară, dar chiar și printre greutăți s-au bucurat de fiecare lucru, iar asta i-a unit şi mai mult. Așa au crescut 2 copii, iar acum se bucură de nepoți și strănepoți: „Au fost de toate. Și greutăți, și bucurii, și tristeți. Ne respectăm, ne iubim, nu ne înșelăm, suntem receptivi", spun aceștia.

Îndrăgostiți și după 50 de ani petrecuți împreună, oamenii au plecat de la oficiul Stării civile ca și acum jumătate de secol: ținându-se de mâini.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

nunta , casatorie , aniversarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.