Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
19 octombrie 2017, 14:15 views 4426
Chirtoacă nu va putea participa la plebiscitul din 19 noiembrie
19 octombrie 2017, 14:15 views 4426

Chirtoacă nu va putea participa la plebiscitul din 19 noiembrie

Liberalul Dorin Chirtoacă nu va putea participa la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1 (CECEMC) a respins, joi, 19 octombrie, solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a-l înregistrarea în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Decizia a fost luată cu 6 voturi pentru din 10 membri prezenți la ședință.

În luarea deciziei, Consiliul s-a bazat pe mai multe decizii ale Comisiei Electorale Centrale, dar și pe prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova. Potrivit acestora, persoanele fizice nu pot participa la referendum. La plebiscit pot participa doar partide și organizațiile politice.

"Demersul domnului Chirtoacă a fost înaintat de o persoană împuternicită prin procură", a declarat vicepreședintele CECEMC Vitalie Miron.

Până în prezent, în calitate de participant la plebiscitul din 19 noiembrie a fost înregistrat PSRM.

Liberalul Dorin Chirtoacă se află din 25 mai în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență și corupere pasivă. Recent, pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal, în care vicepreședintele PL este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Sursa: sputnik.ru

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , referendum , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.