19 october 2017, 14:15 views 4428
Chirtoacă nu va putea participa la plebiscitul din 19 noiembrie
19 october 2017, 14:15 views 4428

Chirtoacă nu va putea participa la plebiscitul din 19 noiembrie

Liberalul Dorin Chirtoacă nu va putea participa la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Consiliul Electoral al Circumscripției Electorale Municipale Chișinău nr. 1 (CECEMC) a respins, joi, 19 octombrie, solicitarea lui Dorin Chirtoacă de a-l înregistrarea în calitate de participant la referendumul local cu privire la revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, care va avea loc la 19 noiembrie.

Decizia a fost luată cu 6 voturi pentru din 10 membri prezenți la ședință.

În luarea deciziei, Consiliul s-a bazat pe mai multe decizii ale Comisiei Electorale Centrale, dar și pe prevederile Codului Electoral al Republicii Moldova. Potrivit acestora, persoanele fizice nu pot participa la referendum. La plebiscit pot participa doar partide și organizațiile politice.

"Demersul domnului Chirtoacă a fost înaintat de o persoană împuternicită prin procură", a declarat vicepreședintele CECEMC Vitalie Miron.

Până în prezent, în calitate de participant la plebiscitul din 19 noiembrie a fost înregistrat PSRM.

Liberalul Dorin Chirtoacă se află din 25 mai în arest la domiciliu. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de trafic de influență și corupere pasivă. Recent, pe numele lui Chirtoacă a mai fost deschis un dosar penal, în care vicepreședintele PL este învinuit de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Source: sputnik.ru

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1436
Populația:
779 800 locuitori
Logo

Municipiul Chișinău este capitala Republicii Moldova, centru urban cu important potenţial economic, social, cultural. Amplasat  în partea centrală a țării, este traversat de rîul Bîc. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 779 800  locuitori. Prima atestare documentară a Chişinăului datează din anul 1436, cînd domnitorii Ilie şi Ştefan întăresc logofătului Oancea posesiunile sale, aflate în hotar cu “Cheşeneul lui Acbaş". În 1576 documentele menţionează Chişinăul ca sat în ţinutul Lăpuşnei, cu mori în Bîc.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.