Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
18 decembrie 2017, 11:15 views 3952
Grădina Zoologică va fi extinsă şi renovată capital
18 decembrie 2017, 11:15 views 3952

Grădina Zoologică va fi extinsă şi renovată capital

Grădina Zoologică din Chişinău ar putea fi extinsă cu încă 14 hectare şi renovată capital. Cel puţin asta prevede un plan elaborat de către administraţia menajeriei, ce urmează să fie discutat la Consiliul municipal Chişinău (CMC). Pentru ca ideile să devină realitate este nevoie, însă, de cel puţin cinci milioane de euro.

Administraţia menajeriei şi-a propus, în primul rînd, renovarea adăposturilor pentru animale, întrucât acestea sunt neîncăpătoare, iar multe specii exotice nu pot fi aduse în ţara noastră din lipsă de spaţiu şi condiţii de întreţinere.

„Nu avem condiţii pentru animalele de deşert sau din Africa, care sunt iubioare de cădură, cum ar fi girafa, rinocerul, cărora le trebuie condiţii mai speciae, mai ales pe timp de iarnă. Noi acum înreţinem animale mai puţin pretenţioase", spune Eugen Matveev, director-adjunct la Grădina Zoologică din Chişinău.
În prezent, menajeria din capitală este amplasată pe o suprafaţă de 10 hectare, iar administraţia vrea să o extindă cu încă 14 hectare.

Locuitorii capitalei spun că modernizarea grădinii zoologice este binevenită.

Anual, Grădina Zoologică este vizitată de peste 270 de mii de persoane. Menajeria adăposteşte peste 180 de specii de animale, păsări şi reptile.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

gradina zoologica , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.