Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 octombrie 2018, 12:00 views 10783
Din ce cauză s-a produs explozia din sectorul Rîșcani
07 octombrie 2018, 12:00 views 10783

Din ce cauză s-a produs explozia din sectorul Rîșcani

O posibilă cauză a exploziei din sectorul Rîșcani al Capitalei ar fi o butelie de gaz.

Potrivit șefului IGSU, Mihail Harabagiu, o butelie de gaz, cu robinetul deschis, a fost descoperită în apartamentul de la etajul 16 al blocului din bulevardul Moscovei 11/5. De asemenea, el a menționat că numărul răniților a crescut la 10.

Potrivit lui Habaragiu au avut de suferit apartamentele de la etajul 13 pînă la etajul 18, iar de la etajul 14 pînă la etajul 16, planşetele au fost prăbuşite. „În urma prăbuşirii planşetelor, la faţa locului au fost depistate două cadavre, a unui copil şi a unei femei. După ajutor s-au adresat nouă cetăţeni şi un pompier care a primit leziuni grave în urma intervenţiei de la etajul 16. În spital avem decedat un bărbat. Starea pompierului este buna şi este în afara pericolului pentru viaţă" a mai declarat șeful IGSU.

El a precizat că s-a efectuat evacuarea persoanelor din blocul 6, iar o parte din sinistraţi, 20 de oameni au fost cazaţi în sala sportivă a spitalului din sector.

De asemenea, în urma ședinței Comisiei Excepționale la Guvern s-a decis:

– Asigurarea măsurilor de securitate a pompierilor care lucrează în zona sinistrată,
– Asigurarea cu spaţiu locativ sinistrat a persoanelor care au avut de pătimit,
– Efectuarea unei expertize a blocului pentru a aprecia dacă el este mai departe viabil pentru trai.

Habaragiu de asemenea a spus că organele abilitatea vor verifica registrele pentru a stabili cînd a avut loc ultima verificare a blocului.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

explozie , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
2224 locuitori

Ştefăneşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Prodăneştii Vechi și Ştefăneşti. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Florești și la 106 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2224 de oameni. Satul Ștefănești a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.