10 july 2018, 12:00 views 10780
Din ce cauză s-a produs explozia din sectorul Rîșcani
10 july 2018, 12:00 views 10780

Din ce cauză s-a produs explozia din sectorul Rîșcani

O posibilă cauză a exploziei din sectorul Rîșcani al Capitalei ar fi o butelie de gaz.

Potrivit șefului IGSU, Mihail Harabagiu, o butelie de gaz, cu robinetul deschis, a fost descoperită în apartamentul de la etajul 16 al blocului din bulevardul Moscovei 11/5. De asemenea, el a menționat că numărul răniților a crescut la 10.

Potrivit lui Habaragiu au avut de suferit apartamentele de la etajul 13 pînă la etajul 18, iar de la etajul 14 pînă la etajul 16, planşetele au fost prăbuşite. „În urma prăbuşirii planşetelor, la faţa locului au fost depistate două cadavre, a unui copil şi a unei femei. După ajutor s-au adresat nouă cetăţeni şi un pompier care a primit leziuni grave în urma intervenţiei de la etajul 16. În spital avem decedat un bărbat. Starea pompierului este buna şi este în afara pericolului pentru viaţă" a mai declarat șeful IGSU.

El a precizat că s-a efectuat evacuarea persoanelor din blocul 6, iar o parte din sinistraţi, 20 de oameni au fost cazaţi în sala sportivă a spitalului din sector.

De asemenea, în urma ședinței Comisiei Excepționale la Guvern s-a decis:

– Asigurarea măsurilor de securitate a pompierilor care lucrează în zona sinistrată,
– Asigurarea cu spaţiu locativ sinistrat a persoanelor care au avut de pătimit,
– Efectuarea unei expertize a blocului pentru a aprecia dacă el este mai departe viabil pentru trai.

Habaragiu de asemenea a spus că organele abilitatea vor verifica registrele pentru a stabili cînd a avut loc ultima verificare a blocului.

Source: tv8.md

Keywords:

explozie , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.