Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 august 2012, 12:44 views 6080
28 august 2012, 12:44 views 6080

Şoferii de maxi-taxi se pregătesc de grevă, iar Primăria - de colapsul transportului public

Deşi administratorii rutelor de maxi-taxi din capitală ameninţă din nou cu proteste în masă, din 3 septembrie, în legătură cu nesoluţionarea cererii lor de majorare a tarifului de călătorie, responsabilii de la Primărie spun că nu se vor lăsa şantajaţi şi vor pune pe rute mai multe autobuze, în aşa fel ca să se evite colapsul în transportul public.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu, a solicitat, în cadrul ședinței serviciilor municipale, ca toate autobuzele din cadrul Parcului Urban de Autobuze, dar și troleibuzele din cadrul Regiei Transport Electric să fie pregătite din timp pentru a fi lansate pe rută. Asta în cazul în care şoferii de maxi-taxi vor intra în grevă.

“Nu avem o problemă cu majorarea noului tarif, dar șoferii trebuie să conducă în raport cu așteptările noastre”, a spus Grozavu.

La rîndul său, șeful direcției transport din cadrul Primăriei, Adrian Boldurescu, a declarat că, pe parcursul zilei de mîine, va fi convocată o ședință cu administratorii de rute. Asta pentru a discuta încă odată problema majorării tarifului de călătorie cu maxi-taxi în raza municipiului Сhişinău. Boldurescu a menționat că, în ultimul timp, numărul proceselor verbale întocmite din cauza circulației neregulamentare a scăzut.

“Trebuie să recunoaștem că schimbări sînt deja, dar nu sînt duse pînă la capăt”, a spus Boldurescu, referindu-se la modul în care circulă șoferii pe străzi.

Menționăm că administratorii de rute au declarat că în cazul neadoptării noului tarif de călătorie cu microbuzul de 5 lei, șoferii de maxi-taxi nu vor ieși din 3 septembrie la muncă.
 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

localitati , greva , transport public

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.