Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
06 februarie 2013, 14:01 views 9223
06 februarie 2013, 14:01 views 9223

Climenco, huiduit pentru că taie arbori

Mai mulţi locatari de pe strada Calea Ieşilor din sectorul Buiucani al Capitalei au manifestat împotriva tăierii arborilor, în locul cărora urmează a fi construit un bloc cu centru cultural la parter. Cel care început defrişarea este fostul consilier municipal, în prezent om de afaceri, Valeri Klimenco, transmite UNIMEDIA cu referire la JurnalTV.

Potrivit sursei citate, conflictul dintre agentul economic şi locatarii din sectorul Buiucani a început încă din primăvara anului trecut. Oamenii spun că lucrările sînt ilegale şi că vor ieşi la protest ori de cîte ori va fi nevoie pentru a nu admite demararea lucrărilor de construcţie.

Klimenco a fost huiduit de locuitorii din zonă, care îl acuză că le distruge parcul. Potrivit responsabililor de la Primărie, Klimenco are dreptul să pregătească terenul pentru lucrări, chiar dacă încă nu a obţinut autorizaţie de construcţie. Procesul de defrişare a fost monitorizat de mai mulţi poliţişti, care după ce au văzut autorizaţia, au constat că lucrările decurg legal.

Lucrările ar fi trebuit începute acum cîteva luni, dar locatarii din zonă au organizat mai multe proteste. Anterior, ei au dărîmat forţat gardul din preajma construcţiei, iar lucrările au fost suspendate pentru o expertiză a documentelor. Pînă în prezent, autorizaţia de construcţie nu a fost reconfirmată.

Cuvinte cheie:

localitati , Chisinau , natura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1848
Populația:
1335 locuitori

Gaşpar este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gaşpar este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ şi la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1335 de oameni. Satul Gaşpar este menţionat documentar în anul 1848 cu numele de Fîntîna Nouă, iar din 1930 apare sub numele de Gaşpar.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.