Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
11 iulie 2022, 13:30 views 2540
În Chișinău a fost instituit cod galben de pericol epidemiologic privind Covid-19
Foto: newsmaker.md
11 iulie 2022, 13:30 views 2540

În Chișinău a fost instituit cod galben de pericol epidemiologic privind Covid-19

Șeful Direcției Sănătate a Primăriei Chișinău Boris Gîlcă a anunțat că numărul cazurilor de Covid în municipiu este în creștere. Conform incidenței, capitala este în cod galben a precizat oficialul, pe 11 iulie, informează https://newsmaker.md/ro/cazurile-de-covid-in-chisinau-in-crestere-gilca-conform-incidentei-suntem-in-cod-galben/#mce_temp_url#.

La ședința săptămînală a serviciilor primăriei Chișinău, Gîlcă a spus că în Chișinău se înregistrează o situație epidemiologică cu un risc sporit de infecție.

„Avem o dinamică în creștere. Conform incidenței, aparent sîntem în cod galben”, a precizat șeful Direcției.

Gîlcă a mai menționat că sînt disponibile două instituții, pentru tratarea infecției, în capitală.

„La moment, avem activat Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, care astăzi avea 91 de copii cu infecția Covid confirmat sau suspect. Este activată și Maternitatea Municipală nr.2, care aveau 21 de gravide confirmate cu Covid”, a spus el.

Șeful Direcției a mai declarat că autoritățile municipale sînt gata să deschidă noi instituții dacă va fi nevoie.

Oficialul a precizat că la moment se înregistrează un val al variantei Omicron, care este contagios în special pentru copii dar nu provoacă forme grave.

De menționat că și ultimele date ale autoritățile naționale cu privire la virus au arătat că numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere. Pe 5 iulie, Ministerul Sănătății anunța că în decurs de o săptămînă au fost înregistrate 1014 cazuri noi, după procesarea a 17 197 de teste de laborator.

 

 

Cuvinte cheie:

Cod Galben , Chisinau , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1454 locuitori

Alexanderfeld este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexanderfeld este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Cahul și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de locuitori. Satul Alexanderfeld a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.