Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 august 2022, 14:00 views 2069
Cui aparține tirul de pe strada Cuza Vodă? Ministerul Apărării vine cu precizări
Foto: noi.md
26 august 2022, 14:00 views 2069

Cui aparține tirul de pe strada Cuza Vodă? Ministerul Apărării vine cu precizări

După ce, recent, pe adresa redacției Noi.md a fost expediată o informație privind presupuse nereguli în activitatea tirului de pe str. Cuza Vodă 16/5 din sectorul Botanica, Ministerul Apărării a venit cu unele clarificări la aceast subiect.

Conform scrisorii transmise de un cititor pe adresa redacției Noi.md, tirul ar fi fost vîndut unui agent economic, care a și preluat administrarea edificiului. Totodată există suspiciuni că pe această adresă mai este înregistrată o companie, alta decît cea care figurează în contractul încheiat cu Ministerul Apărării.

Într-o reacție oferită în portalului nostru, Ministerul Apărării a dezminițit aeastă informație.

Instituția a confirmat că tirul de pe str. Cuza Vodă aparține Ministerului Apărării și este gestionat de Centrul sportiv al Armatei Naționale din luna mai 2022. Acesta a fost transmis prin act de primire de la Centrul de pregătire a specialiștilor al Ministerului Apărării structurii care gestionează edificiile sportive și tirurile Armatei Naționale.

Totodată, reprezentanții instituției subliniază că Ministerul Apărării nu intenționează să înstrăineze acest edificiu, ci să-l dea în locațiune.

„Edificiul urmează totuși să fie dat în locațiune, conform prevederilor legislației în vigoare, companiei Spartan Tir SRL. Contractul de locațiune va fi semnat odată cu finalizarea lucrărilor de reparație și ajustare a tirului la cerințele de funcționare a unui astfel de edificiu (sistem antiincendiar, de iluminare etc.)”, mai precizează reprezentanții Ministerului Apărării.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.