Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
30 octombrie 2013, 12:52 views 4987
30 octombrie 2013, 12:52 views 4987

Urechean: Defrișarea copacilor din capitală este o nebunie totală

Foto: wordpress.com

De această părere este fostul primar al municipiului Chișinău, președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, care a comentat pentru agenția OMEGA intenția primăriei de a defrișa circa 300 de arbori pentru reconstrucția bd. Ștefan cel Mare din capitală.

"Defrișarea copacilor în municipiul Chișinău este în detrimentul capitalei, recunoscute drept una dintre cele mai vezi în lume, nu numai în Europa. Atunci cînd eram eu primar, dacă se defrișa un copac, se ridica jumătate de oraș, acum ce se întîmplă – nu pot să tolerez această situație. Dacă și pe bd. Ștefan cel Mare se vor defrișa copaci aceasta va fi nebunie totală", a declarat Urechean pentru OMEGA, specificînd că "dacă și pe viitor străzile se vor construi la fel ca strada Diordița acum, vom intra în secolul XXII cu situația pe care o avem astăzi".

Fostul primar consideră că "asemenea chestiuni de importanță specifică trebuie consultate cu cetățenii, inclusiv la dezbateri și pînă la referendum".

Primăria capitalei, condusă de Dorin Chirtoacă a anunțat că în scurt timp bd. Ștefan cel Mare va intra în reparație, iar circa 300 de arbori de pe bulevard vor fi defrișați pentru că încurcă la construcţia unor canale speciale pentru reţelele de comunicaţii. Șeful direcției transport și căi de comunicație, Igor Gamrețchi a confirmat că "se va discuta de la caz la caz, acolo unde se va putea să-i lăsăm îi vom păstra, unde nu – n-avem ce face".

Pentru reparația bulevardului Ștefan cel Mare, care va dura pînă în primul trimestru al anului 2015, dar și a altor cinci străzi importante din capitală, primăria mun. Chișinău a contractat un împrumut de 22 milioane de euro de la BERD.

Sursa: omg.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , ecologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
507 locuitori

Şercani este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 507 oameni. Satul Șercani a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.