Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
28 ianuarie 2013, 12:04 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 9730
28 ianuarie 2013, 12:04 Concursuri, festivaluri, proiecte muzicale views 9730

Polițiștii italieni poartă uniforme cusute în Moldova

Polițiștii italieni muncesc în uniforme made in Moldova, întrucît acestea sînt cusute la o fabrica din Strășeni, anunță protv.md. Aici totul este din Italia, pînă și cutiile pentru export. Doar salariile cusătoreselor au rămas moldovenești.

Dintre toate piesele din uniforma polițiștilor, cel mai dificil este să coși o scurtă pentru motocicliști, spun angajatele. Haina cîntărește aproape 3 kilograme și este confecționată din peste o sută de detalii.

Cusătoresele spun că sînt atente la orice detaliu, pentru că italienii sînt foarte pretențioși. Ca să nu încurce detaliile atunci cînd cos, unele femei au învățat și limba italiană, cei drept doar cîteva cuvinte.

Femeile spun ca sînt mulțumite că au un loc de muncă, doar că ar fi bine dacă și salariile ar fi la fel ca în Italia. Leafa începe aici de la 1700 de lei și poate ajunge, în cazuri rare, la 4 mii de lei.

Peste două săptămîni, la această fabrică se vor coase haine și pentru polițiștii din Germania.

Cuvinte cheie:

localitati

Comentarii

 (1)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
4995 locuitori

Mingir este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Semionovca și Mingir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4995 de locuitori. Satul Mingir a fost menționat documentar în anul 1482 cu denumirea Gura Ocoalelor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.