Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
08 iunie 2012, 09:50 Muzica populară views 6943
08 iunie 2012, 09:50 Muzica populară views 6943

Universitatea din Cahul a sărbătorit împlinirea a 13 ani de activitate

Universitatea de Stat "Bogdan-Petriceicu Hasdeu" din Cahul a marcat cea de 13-a aniversare, comunică MOLDPRES.

La festivitate au participat studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii, profesori de la diferite instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova şi din România, precum şi Genţiana Şerbu, consul general al României la Cahul, Natalia Intotero, secretar de stat pentru românii de pretutindeni în Guvernul român, şi savantul de renume mondial Eugen Grebenicov, însoţit de doi dintre foştii săi discipoli, actualmente conducători de instituţii universitare din Kazahstan.

Festivitatea a fost inaugurată de către Andrei Popa, rectorul instituţiei, care a trecut în revistă cele mai importante realizări ale universităţii şi şi-a felicitat colegii şi studenţii cu acest prilej. "Această aniversare este una deocheată din punct de vedere al cifrei, dar specialiştii în numerologie consideră că numărul 13 este unul norocos", a punctat, pe un ton degajat, rectorul.

Natalia Intotero, noul secretar de stat pentru românii de pretutindeni al Guvernului României, a menţionat că apreciază eforturile pe care le depune universitatea cahuleană în slujba educării tinerei generaţii în spiritul valorilor autentice.

Cu această ocazie, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a donat Universităţii din Cahul 15 computere şi un scaner.

"Vă asigur de întreg sprijinul meu prin continuarea şi dezvoltarea proiectelor educaţionale adresate tinerilor din Republica Moldova", a punctat Natalia Intotero.

Momentul culminant al manifestării l-a constituit acordarea titlului de "Doctor Honoris Causa" savantului Eugen Grebenicov, care este originar din satul Slobozia Mare, Cahul.

Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic, prezentat de studenţii Universităţii, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
667 locuitori

Otac este un sat şi comună din raionul Rezina. Otac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume și este situat la o distanță de 28 km de orașul Rezina și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 667 de oameni. Satul Otac a fost întemeiat în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.