06 august 2012, 09:50 Folk music views 6931
06 august 2012, 09:50 Folk music views 6931

Universitatea din Cahul a sărbătorit împlinirea a 13 ani de activitate

Universitatea de Stat "Bogdan-Petriceicu Hasdeu" din Cahul a marcat cea de 13-a aniversare, comunică MOLDPRES.

La festivitate au participat studenţii şi cadrele didactice ale Universităţii, profesori de la diferite instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova şi din România, precum şi Genţiana Şerbu, consul general al României la Cahul, Natalia Intotero, secretar de stat pentru românii de pretutindeni în Guvernul român, şi savantul de renume mondial Eugen Grebenicov, însoţit de doi dintre foştii săi discipoli, actualmente conducători de instituţii universitare din Kazahstan.

Festivitatea a fost inaugurată de către Andrei Popa, rectorul instituţiei, care a trecut în revistă cele mai importante realizări ale universităţii şi şi-a felicitat colegii şi studenţii cu acest prilej. "Această aniversare este una deocheată din punct de vedere al cifrei, dar specialiştii în numerologie consideră că numărul 13 este unul norocos", a punctat, pe un ton degajat, rectorul.

Natalia Intotero, noul secretar de stat pentru românii de pretutindeni al Guvernului României, a menţionat că apreciază eforturile pe care le depune universitatea cahuleană în slujba educării tinerei generaţii în spiritul valorilor autentice.

Cu această ocazie, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a donat Universităţii din Cahul 15 computere şi un scaner.

"Vă asigur de întreg sprijinul meu prin continuarea şi dezvoltarea proiectelor educaţionale adresate tinerilor din Republica Moldova", a punctat Natalia Intotero.

Momentul culminant al manifestării l-a constituit acordarea titlului de "Doctor Honoris Causa" savantului Eugen Grebenicov, care este originar din satul Slobozia Mare, Cahul.

Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic, prezentat de studenţii Universităţii, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1866
Populația:
30 locuitori

Marian este un sat din cadrul comunei Hîrtop din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 54 km de Chișinău. Populaţia satului Marian alcătuia 30 de oameni în anul 2008. Satul Marian a fost menționat documentar în anul 1866.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.