Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
05 aprilie 2019, 14:40 Muzica rock views 21712
Un an de la primele apostilări pe diplomele eliberate de către Universitatea din Tiraspol
05 aprilie 2019, 14:40 Muzica rock views 21712

Un an de la primele apostilări pe diplomele eliberate de către Universitatea din Tiraspol

La 28 martie 2019, s-a împlinit un an de la prima aplicare a apostilei pe diplomele neutre eliberate de către Universitatea „Taras Șevcenco" din Tiraspol.

După un an de la punerea în aplicare a mecanismului, au fost apostilate peste 240 de diplome, cu o solicitare sporită pentru Italia, Bulgaria, SUA, Franța, Austria, Spania, Polonia, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Elveția, Belgia, Norvegia, Republica Cehă, Irlanda, Suedia, Portugalia, Slovacia, Israel, Finlanda, Turcia, Australia, precum și alte destinații.

Mecanismul respectiv funcționează urmare a aprobării Hotărîrii Guvernului nr.138/2018 și a Ordinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării nr.120/2018, iar modelul diplomei a fost agreat în procesul de negocieri oferind, astfel, șanse tinerilor din stînga Nistrului de a continua studiile și la alte nivele.

Prin acțiunile sale, partea moldovenească demonstrează că Decizia protocolară „Cu privire la aplicarea apostilei pe actele de studii emise în regiunea transnistreană" din 25 noiembrie 2017 se implementează și se respectă în totalitate, demonstrînd la modul practic că procesul educațional este o prioritate pentru Chișinău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diploma , Tiraspol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.